Najlepsi i pierwsi fani

Moduł Fani prezentuje najbardziej oddanych słuchaczy utworu. Słuchanie utworu, polubienie go i obserwowanie artysty zwiększa szanse na pojawienie się w rankingu Najlepszych i pierwszych fanów artysty. Użytkownicy, którzy najczęściej odtwarzali utwór, pojawiają się na karcie Najlepsi fani, a ci, którzy jako pierwsi go przesłuchali, pojawiają się na karcie Pierwsi fani.

Ten moduł jest widoczny dla wszystkich użytkowników w wersji internetowej oraz w systemach Android i iOS. Umożliwia artystom publiczne wyróżnianie swoich największych fanów oraz osób, które pojawiły się zaraz po udostępnieniu utworu. Jeśli znajdujesz się w rankingu pierwszych lub najlepszych fanów, zobaczysz opcję udostępnienia swojej pozycji w mediach społecznościowych. Uwaga: użytkownicy zostaną uwzględnieni w rankingu tylko wtedy, gdy polubią i będą obserwować artystę oraz będą mieć zdjęcie profilowe.

 

Usuwanie siebie z listy fanów

Jeśli znajdujesz się na liście najlepszych lub pierwszych fanów, możesz usunąć z niej swoje konto, najeżdżając kursorem na swoje imię i nazwisko, klikając przycisk X i potwierdzając usunięcie. Uwaga: tej czynności nie można cofnąć.


Spowoduje to usunięcie Cię z wybranej listy, ale nie usunie Cię z żadnej innej listy fanów. Jeśli chcesz mieć pewność, że nie pojawisz się na żadnej liście fanów, możesz całkowicie zrezygnować z tej funkcji, przechodząc do karty Prywatność na stronie Ustawienia i wyłączając opcję „Pokaż, gdy jestem pierwszym lub najlepszym fanem”.

 

Usuwanie fanów z moich utworów

Artyści mogą usuwać określonych użytkowników z list fanów na stronach swoich utworów, najeżdżając kursorem na użytkownika na liście, klikając przycisk X i potwierdzając usunięcie. Uwaga: tej czynności nie można cofnąć.

Spowoduje to usunięcie użytkownika z wybranej listy, ale nie usunie go z pozostałych list fanów. Artyści nadal mogą blokować określonych fanów, aby usunąć ich ze wszystkich swoich list fanów, lub mogą całkowicie wyłączyć moduł Fani. Jeśli chcesz wyłączyć tę funkcję dla własnych utworów, możesz to zrobić, przechodząc do karty Prywatność na stronie Ustawienia i wyłączając opcję „Pokaż pierwszych i najlepszych fanów moich utworów”. 

Czy ten artykuł był pomocny?

Masz więcej pytań? Wyślij zgłoszenie